2024年3月6日(水)の放送内容

生鮮食品の海上輸送に新技術

NEW TECH CAN KEEP PERISHABLE FOOD FRESH FOR LONGER

#908_2024年2月19日のニュース

Major Japanese trading house Sumitomo is set to introduce new container technology that keeps perishable food fresh for a longer time.
大手の日本の商社、住友商事は導入することになっています、新しいコンテナ技術を、生鮮食品を新鮮に保つ、より長い期間。
The innovation is timely, as many shipping firms are taking lengthy diversions to avoid the Red Sea due to attacks on vessels.
その革新は時期が良いです、多くの海運会社が長時間のう回をしているので、紅海を避けるため、船舶への攻撃が原因で。
The technology creates an electric field inside temperature-controlled containers.
その技術は作り出します、電場を、内部に、温度管理されたコンテナの。
That causes water molecules in the food to move and slows down the process of decay.
それは、食品に含まれる水の分子を動かし、そして遅くします、腐敗の進行を。
Sumitomo says transportation times can be doubled or even tripled for many foodstuffs.
住友商事は述べています、輸送期間は2倍に、あるいは3倍にさえすることができるだろうと、多くの食料品について。
Sumitomo plans to tie up with Hong Kong-based shipping firm Orient Overseas Container Line for the world's first commercial application of the technology.
住友商事は提携する予定です、香港に本社を置く海運会社のOOCLと、世界初の商用化のために、その技術の。
The Japanese company also says the service can help curb rising shipping costs.
その日本企業はまた述べています、その(技術を用いた)サービスは抑制するのに役立ちうると、上昇しつつある輸送費用を。