2023年7月18日(火)の放送内容

甲府でワインの仕込み作業始まる

YAMANASHI WINERY HARVESTS UNRIPENED GRAPES

#782_2023年6月28日のニュース

A vineyard west of Tokyo is using grapes that have yet to ripen to make wine it says has a refreshing acidity.
東京の西(に行ったところ)にあるぶどう園が、まだ熟していないぶどうを使っています、ワインをつくるために、そのぶどう園が爽やかな酸味が特徴だと言っている。
The small wine producer in Yamanashi Prefecture uses the Delaware variety of the fruit and harvests it this time of year.
山梨県にあるその小さなワイン生産者は使っています、デラウエア種のその果物(ぶどう)を、そしてそれを収穫します、1年の中のこの時期に。
About 1,400 kilograms were gathered Tuesday and fed into a machine that removes the stems.
およそ1400キログラムのぶどうが火曜日に収穫され、そしてある機械に投入されました、その(ぶどうの)軸を取り除く。
The yellow-green juice squeezed from the grapes was then put into tanks for fermentation.
そのぶどうからしぼり出された黄緑色の果汁は、次にタンクに入れられました、発酵のために。
The winery says it's blessed with large grapes this year. It says the wine will likely have a refreshing taste.
そのワイナリーは述べています、それ(ワイナリー)は大きなぶどうに恵まれたと、今年。それは述べています、そのワインにはおそらく備わると、爽やかな味わいが。
(Kubodera Shinshi / President, Domaine Q)
"These grapes probably have the best quality in years. An extremely hot summer is expected, so I hope consumers keep the wine well chilled and enjoy it."
「これらのぶどうにはおそらく備わっています、ここ数年で最も良い品質が。非常に暑い夏が予想されています、ですから私は望みます、消費者がそのワインをよく冷やした状態で保ち、そしてそれ(ワイン)を楽しむことを。」
Production will last until around July 10. The maker plans to sell the new wine from the end of the month.
(ワインの)生産は続きます、7月10日ごろまで。その生産者は計画しています、その新しいワインを販売することを、その月末から。