2022年12月26日(月)の放送内容

"今年の一皿"に冷凍グルメ

FROZEN GOURMET FOOD SELECTED AS JAPAN'S 'DISH OF THE YEAR'

#671_2022年12月7日のニュース

Frozen food also happens to be gaining respect among Japan's dining public.
冷凍食品はまた、たまたま関心を得ています、日本の食事を楽しむ人々の間で。
A restaurant research firm has selected frozen gourmet offerings as the "dish of the year." This is an award given to foods that symbolize the year's social trends.
ある飲食店の調査会社は選びました、冷凍グルメ商品を、「今年の一皿」として。これは食品に与えられる賞です、その年の社会のトレンドを象徴する。
Gurunavi Research Institute announced its selection based on internet-search and questionnaire results.
ぐるなび総研は発表しました、その選ばれたものを、インターネット検索とアンケートの結果に基づく。
The coronavirus pandemic has prompted more restaurants to freeze their dishes, usually for takeout orders.
(新型)コロナウイルス(感染症)の世界的大流行は促しました、より多くの飲食店に、彼らの料理を冷凍することを、通常は持ち帰り用の注文向けに。
The institute explains that many consumers now prefer to dine at home rather than going out.
その機関(ぐるなび総研)は説明しています、多くの消費者は今や家で食事をするのを好むと、外出するよりも。
It notes that many restaurants are using so-called flash-freezers to maintain the taste of their food.
それは言及しています、多くの飲食店はいわゆる急速冷凍庫を使っていると、彼らの食品の味を保つために。
Gurunavi says restaurants have been expanding the variety of their original dishes.
ぐるなびは述べています、飲食店は増やしてきていると、彼らの独自の料理の種類を。
The institute points out that freezing is in line with environmental conservation goals. It says frozen food will likely become an even more important part of people's lives.
その機関は指摘しています、冷凍することは環境保護の目的に沿っていると。それは述べています、冷凍食品はおそらくなるだろうと、人々の生活においてよりいっそう重要な一部に。