2022年11月9日(水)の放送内容

海中で3か月半熟成 ビール引き上げ

BEER AGED UNDER THE SEA

#638_2022年10月21日のニュース

A group of researchers in Japan is taking a novel approach to producing beer, aging it under the sea.
日本の研究者グループが、斬新な手法を用いています、ビール作りにおける、それ(ビール)を海中で熟成させます。
Two hundred bottles were kept at a depth of 3 to 4 meters for three and a half months.
200本の(ビール)瓶が保存されました、3から4メートルの深さに、3か月半にわたって。
The experiment was conducted off Shizuoka in central Japan, and the aim is to produce a local specialty.
その実験は行われました、日本の中部にある静岡沖で、そしてその目的は地元の特産品を作ることです。
The researchers say the beer had more bubbles and a stronger aroma.
研究者たちは述べています、そのビールは泡が多く、香りも強くなったと。
It also had more sediment than usual and what appeared to be yeast at the bottom.
さらに通常よりも多い沈殿物があり、(瓶の)底に酵母と見られるものがありました。
The group has previously done similar tests with wine and sake and found that the process changed the "umami," or savory taste.
そのグループは以前行っていました、ワインと日本酒を使った同様の実験を、そして発見しました、その工程が「うまみ」、すなわち風味のある味わいを変化させたことを。
The group is conducting the research with a local brewery.
そのグループは行っています、その研究を、地元の醸造所と協力して。
It plans to analyze the changes that occur and try different depths and durations in order to create a better bottle of beer.
それ(研究グループ)は計画しています、(海中でビールを熟成させる中で)起きる変化を分析すること、そして異なる深さや(熟成)期間を試すことを、さらにおいしい瓶ビールを作るために。