2022年11月9日(水)の放送内容
海中で3か月半熟成 ビール引き上げ
BEER AGED UNDER THE SEA
#638_2022年10月21日のニュース
A group of researchers in Japan is taking a novel approach to producing beer, aging it under the sea.- 日本の研究者グループが、斬新な手法を用いています、ビール作りにおける、それ(ビール)を海中で熟成させます。
Two hundred bottles were kept at a depth of 3 to 4 meters for three and a half months.- 200本の(ビール)瓶が保存されました、3から4メートルの深さに、3か月半にわたって。
The experiment was conducted off Shizuoka in central Japan, and the aim is to produce a local specialty.- その実験は行われました、日本の中部にある静岡沖で、そしてその目的は地元の特産品を作ることです。
The researchers say the beer had more bubbles and a stronger aroma.- 研究者たちは述べています、そのビールは泡が多く、香りも強くなったと。
It also had more sediment than usual and what appeared to be yeast at the bottom.- さらに通常よりも多い沈殿物があり、(瓶の)底に酵母と見られるものがありました。
The group has previously done similar tests with wine and sake and found that the process changed the "umami," or savory taste.- そのグループは以前行っていました、ワインと日本酒を使った同様の実験を、そして発見しました、その工程が「うまみ」、すなわち風味のある味わいを変化させたことを。
The group is conducting the research with a local brewery.- そのグループは行っています、その研究を、地元の醸造所と協力して。
It plans to analyze the changes that occur and try different depths and durations in order to create a better bottle of beer.- それ(研究グループ)は計画しています、(海中でビールを熟成させる中で)起きる変化を分析すること、そして異なる深さや(熟成)期間を試すことを、さらにおいしい瓶ビールを作るために。