2022年9月30日(金)の放送内容

野菜や果物で死亡リスク低下

BENEFITS OF FRUIT AND VEG CLEARER IN JAPAN

#615_2022年9月8日のニュース

You may already know that fruits and vegetables are good for you.
皆さんはすでに知っているかもしれません、果物や野菜が皆さん(の体)に良いことを。
But researchers are painting a clearer picture of just how good they are for the Japanese.
しかし研究者たちがよりはっきりと描いています、それらが日本人にとってどれだけ良いのかについて。
A new study suggests those who eat plenty of plants are almost 10 percent less likely to die from illness.
新たな研究は示唆しています、たっぷりの植物(果物や野菜)を食べる人々は、10%近く病気で亡くなる可能性が低いと。
The researchers tracked the diets and health of about 95,000 Japanese people in their 40s, 50s, and 60s. They collected data for about 20 years.
その研究者たちは食生活と健康を追跡しました、およそ9万5000人の日本人の、40代・50代・60代の。彼らはデータを集めました、およそ20年の間。
People who ate the most fruit had an 8 or 9 percent lower risk of death than those who ate the least. The risk was 7 or 8 percent lower for vegetables.
最もたくさん果物を食べた人々は、8または9%低い死亡リスクでした、最も少ない量を食べた人々に比べて。そのリスクは7または8%低いものでした、野菜については。
The exact benefits of fruit differed from one illness to another.
果物の具体的な恩恵は、病気ごとに異なりました。
People who ate a lot were about 9 percent less likely to die of cardiovascular disease.
たくさん食べた人々は、およそ9%可能性が低くなりました、心臓血管の病気で亡くなるのが。
But they did not appear to have a lower risk of dying from cancer or respiratory diseases.
しかし彼らにはより低い死亡リスクはなかったようです、がんまたは呼吸器の病気での。
The researchers suggest people should eat at least 140 grams of fruit and 300 grams of vegetables every day.
その研究者たちは勧めています、人々は食べるべきだと、少なくとも140グラムの果物、そして300グラムの野菜を毎日。