2022年9月2日(金)の放送内容

植物由来の食材 外食業界で広がる

MORE RESTAURANTS IN JAPAN OFFER PLANT-BASED DISHES

#595_2022年7月25日のニュース

Restaurants in Japan are increasing their offerings of dishes made only with plant-based ingredients.
日本のレストランは、提供を増やしています、植物由来の材料だけで作られた料理の。
That's as more consumers express concern about their health and the environment.
それはより多くの消費者が、懸念を示す中でのことです、自分たちの健康と環境についての。
Noodle soup chain Ippudo started selling bowls of ramen without any animal-derived ingredients from early July at one of its restaurants in Tokyo.
麺入りスープ(ラーメン)チェーンの一風堂は売り始めました、動物由来の材料が全くないラーメンを、7月上旬から、東京にある店舗の1つで。
Ippudo is known for dishes made from pork bones. The company uses soy milk, plant oil, and vegetables to recreate its signature taste.
一風堂は知られています、豚骨を使って作られた料理で。その会社は使っています、豆乳、植物油、そして野菜を、その(会社の)特徴的な味を再現するために。
Meanwhile, family restaurant chain Royal Host started offering a Thai-style rice dish topped with soy meat this month.
一方で、ファミリーレストランチェーンのロイヤルホストは提供し始めました、大豆ミートをのせたタイ風のコメ料理を、今月。
Private-sector research firm TPC Marketing Research says the domestic market for plant-based alternative foods will likely top half a billion dollars in fiscal 2025.
民間部門の調査会社TPCマーケティングリサーチは述べています、植物由来の代替食品の国内市場は、おそらく5億ドルを突破するだろうと、2025年度には。
That would be up nearly three times in yen terms over five years.
そうなれば3倍近くに増えることとなるでしょう、円換算で、5年間にわたって。