2022年6月1日(水)の放送内容

カナダ食品市で日本食材をアピール

JAPANESE GOVT. PROMOTES REGIONAL FOODS IN CANADA

#538_2022年5月11日のニュース

The Japanese government has taken part in Canada's largest food fair for the first time in 15 years.
日本政府は参加しました、カナダの最大の食品見本市に、15年ぶりに。
It's part of an effort to raise food exports to 5 trillion yen, or nearly 40 billion dollars, by 2030.
それ(食品見本市への参加)はある取り組みの一環です、食品輸出を増やすための、5兆円すなわち400億ドル近くに、2030年までに。
The Restaurants Canada Show opened in Toronto on Monday. The three-day event features more than 500 booths showcasing cuisines from around the world.
「レストラン・カナダ・ショー」は始まりました、トロントで月曜日に。その3日間の催しは目玉にしています、500以上のブースを、世界中の料理を紹介する。
The Japanese government teamed up with the Japan External Trade Organization to set up a booth.
日本政府はチームを組みました、日本貿易振興機構と、ブースを出展するために。
They are serving up a range of regional specialties, including striped jack from Ehime, sake brewed in Fukushima, and premium beef from Iwate.
それらは提供しています、さまざま地方の名産品を、含んでいるのは愛媛からのシマアジ、福島で醸造された日本酒、そして岩手産のブランド牛です。
(Restaurant owner)
“Maybe someday I can give that to my customers and give them the same experience I'm having.”
「もしかしたら、いつの日にか、私はそれ(ブランド牛)を提供できるかもしれないです、私のお客さんたちに、そして彼らに同じ体験をしてもらえる(かもしれない)、私がしているのと。」
The booth is also holding live demonstrations, including a fish filleting and cleaning show, and a demonstration of an automatic rice-ball maker.
そのブースはまた、生での実演を開催しています、含んでいるのは魚をさばくショー、そして自動のおにぎり製造機の実演です。