2022年1月5日(水)の放送内容

米で“培養肉”量産化の動き

CULTURED MEAT INDUSTRY ADDRESSES MASS PRODUCTION

2021年10月24日のニュース

A symposium on cultured meat in the United States has called on cooperation in the industry to establish technology that enables mass production.
アメリカで行われた培養肉に関するシンポジウム(の主催者)が、大量生産を可能にする技術を確立するために業界の協力を求めました。
Cultured meat is made from animal cells that undergo tissue cultivation. It's considered environmentally friendly as it creates less greenhouse gases than traditional meat production.
培養肉は、組織培養を経た動物の細胞から作られます。それは伝統的な食肉の生産より少ない温室効果ガスを作り出すため、環境にやさしいと考えられています。
Some expect the market to exceed 12 billion dollars by 2030.
2030年までに、この市場が120億ドルを超えると予測する人々もいます。
About 150 people, including cultured meat startups and experts, took part in the two-day symposium that started on Friday in San Francisco.
培養肉を手がける新興企業や専門家などを含む約150人が、サンフランシスコで金曜日に始まった2日間のシンポジウムに参加しました。
Participants said technology to produce cultured meat has advanced greatly in recent years. But they added that the time and effort required is a hurdle to mass production.
参加者たちは、培養肉を生産する技術は近年、飛躍的に進歩したと述べました。しかし彼らは、必要とされる時間と労力が大量生産への障害であると付け加えました。
They also said that they needed to win consumer understanding to make cultured meat more widespread. They discussed the necessity of disclosing the production method and ingredients.
彼らはまた、培養肉をより広く普及させるためには消費者の理解を得る必要があると述べました。彼らは、製造方法や成分を開示する必要性を討議しました。