2023年1月19日(木)の放送内容

培養肉普及へ ルール作りを呼びかけ

RESEARCHERS CALL FOR CULTURED MEAT RULES IN JAPAN

#679_2022年11月28日のニュース

Scientists have been making great strides in cultivating meat in the lab.
科学者たちは大きな進歩を遂げてきました、実験室で肉を培養することにおいて。
It's been touted as a way to deal with food shortages and mitigate climate change.
それ(肉を培養すること)はもてはやされてきました、食料不足に対処する方法として、そして気候変動を軽減する(方法として)。
But it's a largely unregulated world, so one Japanese industry group is proposing a set of rules.
しかしそれはほとんど規制されていない世界です、そのため、ある日本の業界団体は、一連のルールを提案しています。
Cultured meat is made with tissue cultivated from animal cells in vitro.
培養肉は作られます、動物の細胞から培養された組織で、人工的に。
The Japan Association for Cellular Agriculture has been working on rules to govern the production and marketing of such meat.
細胞農業研究会は、ルール(作り)に取り組んできました、そのような肉の生産と販売を管理する。
The organization says any products containing it should be clearly labeled.
その組織は述べています、それ(培養肉)を含むどのような商品も、はっきりと(それと分かる)表示がされるべきだと。
It says safety standards for the meat should be based on rules for regenerative medicine and pharmaceutical products along with current food sanitation laws.
それ(その組織)は述べています、その肉のための安全基準は基づくべきだと、再生医療と医薬品のためのルールに、現在の食品衛生の法律に加えて。
And the association's members are worried that cells from brand-name cattle could be appropriated, so they want rules to protect that as intellectual property.
そして協会(研究会)の会員たちは心配しています、ブランド名が付いた牛からの細胞が勝手に使われることがありうると、そのため彼らはルールを求めています、それを知的財産として保護するための。