2022年10月26日(水)の放送内容

相次ぐ“減塩対策”の新技術

NEW PRODUCTS REDUCE SALT INTAKE WHILE MAINTAINING FLAVOR

#628_2022年10月11日のニュース

Some Japanese companies are developing high-tech products that can help people reduce their salt consumption.
いくつかの日本企業は開発しています、ハイテクの商品を、人々が塩の摂取を減らすのに役立つ。
One product alters the chemistry of food. This bowl and spoon generate a very low level of electricity that manipulates food's sodium ions, making it taste saltier than it actually is.
ある商品は変えます、食品の化学的な性質を。このおわんとスプーンは発生させます、とても低いレベルの電気を、(それは)食べ物のナトリウムイオンを操作し、それがより塩辛い味になるようにします、実際よりも。
It was developed by Kirin Holdings and Meiji University. Researchers are testing the product, hoping to launch it next year.
それは開発されました、キリンホールディングスと明治大学によって。研究者たちはテストを行っています、その商品の、それを来年発売したいと考えて。
Food maker Ajinomoto has developed a line of soup-stock powders.
食品メーカーの味の素は開発しました、一連の粉末だし(の商品)を。
They contain up to 60 percent less salt than conventional products. Yet their special formulation gives the stock a full, salty flavor.
それらは含みます、最大60%少ない塩分を、従来の商品より。それにもかかわらず、それら(の商品)の特別な成分の配合はだしに与えます、こくのある塩味を。
The average sodium intake for people in Japan exceeds the government's target level.
日本の人々にとっての平均的なナトリウム摂取量は超えています、政府の目標レベルを。
Excessive consumption can cause high blood pressure, a major cause of heart disease and stroke.
過剰な摂取は引き起こす可能性があります、高血圧を、(それは)主な原因です、心臓病や脳卒中の。